De komende twee jaar bouwen we Windpark Fryslân. We leggen stroomkabels aan, bouwen een transformatorstation en leggen een natuur-/werkeiland aan. In de fabrieken produceren we de verschillende onderdelen van de windturbines. Dat gebeurt niet alleen in Nederland, maar ook in onder andere Denemarken, Duitsland en Marokko. Onze fotograaf maakt regelmatig een rondje over de bouwplaats. Daarnaast neemt Bart Ummels, hoofdingenieur van Windpark Fryslân, je maandelijks in zijn video’s ‘Bart bouwt een windpark met…’ mee langs de werkzaamheden.

Rondje over de bouw

De bouw van Windpark Fryslân is in volle gang. Langs de A7 leggen we stroomkabels aan en bij Breezanddijk zijn de contouren van het transformatorstation al goed zichtbaar. Onze fotograaf maakt regelmatig een rondje over de bouwplaats. Bekijk hier de fotoreportages.

Rondje over de bouw mei 2020
Rondje over de bouw april 2020
Rondje over de bouw maart 2020
Rondje over de bouw februari 2020
Rondje over de bouw januari 2020

Bart bouwt een windpark met…

Hoe bouw je het grootste windpark in een binnenwater ter wereld? Hoofdingenieur Bart Ummels laat in zijn video’s ‘Bart bouwt een windpark met…’ zien hoe hij samen met zijn collega’s Windpark Fryslân bouwt. Hieronder kijk je alle afleveringen terug. Je kunt Bart ook volgen via ons YouTube-account.