Wat merken we van de bouw van Windpark Fryslân?

Windpark Fryslân wordt gebouwd in het IJsselmeer. We houden je op de hoogte van eventuele overlast via diverse kanalen zoals social media, onze nieuwsbrief, bewonersbrieven en advertenties in regionale media.

Wie verkoopt de groene stroom Windpark Fryslân?

Energieleverancier Eneco neemt gedurende 15 jaar lang groene stroom af van het windpark. Windpark Fryslân heeft de mogelijkheid opengehouden om een deel van de duurzame stroom rechtstreeks te leveren aan bedrijven die actief zijn in de provincie Fryslân. Momenteel onderzoeken we in samenwerking met Friese bedrijven of er rechtstreeks uit het windpark kan worden geleverd.

Wie is de opdrachtgever van Windpark Fryslân?

De opdrachtgever van Windpark Fryslân is Windpark Fryslân B.V. 
Aandeelhouders van Windpark Fryslân, verenigd in Windpark Fryslân Beheer B.V. (85%), en de provincie Fryslân (15%) via Fryslân Hurdewyn B.V. zijn de initiatiefnemers.

Het bestuur van Windpark Fryslân B.V. bestaat uit Eelco de Boer (CEO) en Jasper Vet (CFO) van Windpark Fryslân Holding B.V. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor de aansturing van Windpark Fryslân B.V.

Wie bouwt Windpark Fryslân?

Windpark Fryslân wordt gebouwd door aannemersconsortium Zuiderzeewind. Dit consortium bestaat uit aannemers Siemens Gamesa Renewable Energy en Van Oord. Waar mogelijk, werkt het consortium zoveel mogelijk samen met Friese partijen. Na oplevering is Siemens Gamesa Renewable Energy verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het windpark gedurende 16 jaar.

Wie is er verantwoordelijk voor Windpark Fryslân na de oplevering?

Na oplevering is Siemens Gamesa Renewable Energy verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het windpark gedurende 16 jaar.

Welk bedrijf neemt de energie af van Windpark Fryslân?

Energieleverancier Eneco neemt over een periode van 15 jaar alle duurzame stroom af van Windpark Fryslân. In hun contract hebben Eneco en Windpark Fryslân afgesproken dat ook grote verbruikers van energie in de provincie Fryslân de mogelijkheid krijgen duurzame stroom van het windpark te kopen.

Wanneer wordt Windpark Fryslân gebouwd?

De bouw van Windpark Fryslân is in volle gang. Bekijk hier de volledige planning.

Ik zou graag mee willen werken aan de bouw van Windpark Fryslân. Hoe kan ik dit laten weten?

Voor vragen of informatie kun je contact met Windpark Fryslân opnemen via info@windparkfryslan.nl.

Welke hinder levert Windpark Fryslân op?

Windpark Fryslân wordt gebouwd in het IJsselmeer. We houden je op de hoogte van hinder voor de scheepvaart via een nieuwsbrief. Tijdens de aanleg van de stroomkabel kan het verkeer enige hinder ondervinden. Zodra dit het geval is, lees je dit op onze website, in onze nieuwsbrief, www.deafsluitdijk.nl en www.vananaarbeter.nl.

Waar vind ik de planning van de bouw van het windpark?

De volledige planning vind je op deze pagina.

Wanneer levert Windpark Fryslân stroom?

De eerste windturbine levert in 2021 stroom. In de zomer van 2021 is het windpark operationeel.